Docenten

Les werken in teams: bruggen bouwen

Inleiding

Vandaag gaan we in groepjes een brug bouwen. Voor deze opdracht heb jij een bepaalde rol en alleen door goed samen te werken met de anderen kan het project slagen. In dit geval moeten jullie met de beschikbare onderdelen een brug bouwen. Veel speelplezier!

Doel

Bouw samen met je team in korte tijd zo precies mogelijk een brug na. Hierbij neemt elk van jullie een rol op zich. De drie rollen staan hieronder uitgelegd. Lees de beschrijving goed.

Voorbereiding

Neem met je team plaats aan een tafel. Bespreek en verdeel de rollen en lees de spelbeschrijving en de opdracht door. Leef je in in je rol en zorg dat iedereen zich houdt aan zijn rolbeschrijving!

3 rollen

Onderhandelaar (1x):

De enige die overleg mag hebben met de juf/meester. Hij mag de bouwstenen niet aanraken. Hij is ook de enige die met de andere groepen mag onderhandelen over het ruilen van de bouwstenen van de brug.

Adviseur (2x):

De enige die de voorbeeldbrug mag zien. Dit mag zo vaak als nodig is. Hij mag de bouwstenen niet aanraken. Hij moet de bouwer advies geven hoe de brug eruit moet komen te zien.

Bouwer (2x):

De enige die de brug mag bouwen; hij mag de voorbeeldbrug niet zien.

Start van het spel

Als de juf/meester het startsein geeft, begint het spel. Jullie hebben 30 minuten de tijd.

Veel succes!

Download de docentenhandleiding met alle achtergrondinformatie